Bir oy verin
[Toplam: 13 Ortalama: 3.8]

Burun kemeri törpüleme en sık uygulanan burun yapılandırmalarından biridir. Bu işlem sırasında burun kemeri tıraşlanarak küçültülür ve burundaki çıkıntılı alanlar düzleştirilir. Bu sayede daha orantılı ve genel yüz hatlarıyla uyumlu yapıda düzgün bir burun oluşturulabilir. Operasyonun gerektirdiği tıraşlama ya da törpüleme işlemi ise kişinin yüz tipine ve burundaki kemere göre planlanır.

Burun Torpuleme

Burun Kemeri Törpüleme Nedir, Neden Yapılır?

Burun kemeri törpüleme işlemi genellikle estetik kaygılardan uygulanır ancak bazı durumlarda burun kemerine bağlı gelişen nefes alma problemlerini giderme amacı da taşıyabilir. Burundaki kemerli kısmın törpülenerek normal bir yapıya getirilmesi eğer varsa nefes alma sorunlarının giderilmesini sağlar. Aynı zamanda burnun daha doğal ve güzel bir görünüm kazanmasında etkilidir. İşlem sonrası burun sırtı profilden bakıldığında daha düz ve estetik bir yapıya getirilmiş olur, ön taraftan görünüm ise eskiye göre çok daha orantılıdır.

Burun Kemeri Törpüleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Burun kemeri törpüleme işlemi diğer burun ameliyatlarına göre daha basit ve hızlıdır. Bu nedenle ameliyat daha kısa sürede tamamlanır ve aynı şekilde operasyon sonrası iyileşme hızı da fazladır. Doktor ve hasta arasında yapılan bir muayene ile burnun törpülenecek kısmı belirlenir. Hastaya çeşitli 3 boyutlu fotoğraflama teknikleri ve yazılımlar üzerinden burnun planlanan son hali gösterilir. Kişinin mutlu olacağı bir yapıda karar kılındıktan sonra operasyona başlanabilir.

Ameliyat lokal veya genel anestezi altında uygulanır, bu durum burnun gerektirdiği işlem yoğunluğuna göre planlanır. Kemer kısmının büyük olduğu durumlarda törpülemenin yanı sıra burun ucu kaldırma ve burun küçültme gibi işlemler de gerekebilir.

Ek müdahaleler ile eş zamanlı gerçekleşen törpüleme işleminin süresi 40 dakika ile 2 saat arası değişir. Sadece tıraşlamanın yeterli olduğu durumlarda ek ameliyat gerekmez ve operasyon çok daha kısa sürer.

Törpüleme işleminde sadece burnun sırt kısmı yapılandırılmaz, genellikle burun içinde de bazı değişiklikler uygulanır. Bu durum kişiye göre değiştiği için uzman doktor tarafından hastaya özel planlanır ve kişi için en doğru burnun oluşturulmasıyla sonuçlanır. Kişinin memnun olmadığı ve hem psikolojik hem estetik olarak rahatsız olduğu burun doğal bir yapıya kavuşturulur. Böylece kişinin sosyal hayatta daha aktif olması ve kendini daha iyi hissetmesi mümkün olur.

Burun Kemeri Törpüleme Ameliyatı Sonrası

Burun kemeri törpülenen hastalar doğrudan sosyal yaşantılarına dönebilir ve çalışmaya başlayabilir. Operasyonun diğer burun ameliyatlarına göre daha hızlı olması sonraki sürecin de daha rahat geçmesini sağlar. Ancak burnun tamamen oturması için en az 6 ay beklemek ve burun kemerine baskı yapacak gözlük takma gibi hareketlerden mümkün oldukça kaçınmak gerekir.

Ameliyat sonrasında hasta yüzünde şişlik ve morluk oluşması normaldir. Bu morluklar deriye uygulanan işlemin şokundan ortaya çıkar ve zaman içinde hafifler. Morluk ve şişlikleri hafifletmek için bölgeye soğuk kompres uygulanabilir veya burun içine tampon yapılabilir. Genellikle ameliyattan sonraki ilk birkaç gün kullanılan tamponlardan sonra, burun bantlarının kullanılması önerilir. Bu bantlar buruna yerleştirilerek iyileşme sürecine yardımcı olur.

Burun kemeri törpüleme işleminden sonra sürecin en hızlı ve risksiz şekilde devam etmesi için hekim önerilerine harfiyen uymak, bölgeye baskı yapmaktan sakınmak ve istirahat etmek gerekir. Burnun tam şeklini alması birkaç ay sürdüğü için özellikle ilk dönem oldukça önemlidir. Burnu darbelere karşı korumak ve süre boyunca burna zarar verecek hareketler yapmamak önemlidir. Bu şekilde iyileşme dönemi çok daha rahat ve hızlı olur.

Son yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    TOP
    Sadece 2 Dakikada Bilgi Alın
    Online Burun Analizi